Game on –pelimusiikkikiertue

Game on –pelimusiikkikiertue starttaa 12.8.2015 Tampereen Tampere-talon tiloissa. Kyseessä on Suomen Varusmiessoittokunnan debyytti suurille yleisöille ja konsertin teemaksi on valittu kaikkien aikojen kuuluisimmat, tunnetuimmat ja parhaat pelimusiikkisävellykset. Mukaan mahtuu myös uusia ja nopean suosion saavuttaneita, mahtipontisia pelimusiikkikappaleita. Teokset on sovitettu uuteen muotoon ja ne esitetään sinfonisina puhallin- ja jousisoitinversioina – jotkut sovituksista on tehty rock-bändille.

Varusmiessoittokunta

Kiertue kestää elokuun 12. päivästä 17. päivään ja alkaa Tampereelta, josta se etenee Kuopiosta Lahteen ja päättyy Hämeenlinnaan. Kiertueen solisteina toimivat Varusmiessoittokunnan parhaat ja ammattitaitoisimmat soittajat ja laulajat. Kiertueen kapellimestareina esiintyvät musiikkikapteenit Jarkko Aaltonen ja Tero Haikala. Kiertue on yksi vuoden kohokohdista varusmiessoittokunnalle, joka juhlii 25:ttä toimintavuottaan. Ja mikä olisikaan juhlavampi ja sopivan erikoinen tapa juhlistaa, kuin ennalta odottamaton pelimusiikin sinfoniointi. Pelimusiikin tunteminen ei ole edellytys konserttiin osallistujilta, sillä uudet sovitukset tarjoilevat unohtumattoman konserttielämyksen myös peleihin perehtymättöneille.

Vauvasta vaariin: pelimusiikki yhdistää ikäpolvia

Takuuvarman musiikkinautinnon lisäksi kiertuekonserttien ehdoton valttikortti on niiden ikäpolvia yhdistävä ominaisuus. Pelimusiikin klassikot ulottuvat aina 80-luvulta nykypäivään, mistä syystä konsertti on räätälöity koko perheelle. Pelimaailma ja sen musiikki ovat monen perheen yhdistävä tekijä, joten luvassa on eittämättä koko perheen unohtumaton kesäiltainen musiikkielämys.