Musiikki Internetissä

Musiikki on läsnä Internetissä monin tavoin. Älypuhelimet ja nopeat langattomat yhteydet mahdollistavat kaiken Internetistä löytyvän materiaalin kuuntelun missä vain. Netistä voi katsoa musiikkivideoita ja tallenteita artistien keikoilta. Sieltä on mahdollista etsiä loputtomasti uutta tietoa levyistä, arvosteluista, konserteista. Lähes kaikista artisteista on mahdollista löytää musiikkinäyte jossain muodossa, mikä tekee uuteen musiikkiin tutustumisesta äärettömän helppoa.

4202013-you-tube

Suoratoistopalvelut

Tunnetuimpia suoratoistopalveluja lienee Spotify, jonka valikoimissa on yli 10 miljoonaa kappaletta ja joka toimii useimmilla käyttöjärjestelmillä. Spotifyta voi käyttää joko ilmaiseksi, tai maksullisena versiona, jonka käyttäjä välttyy mainoksilta ja saa käyttöönsä mukavia lisäominaisuuksia.

Muita vastaavia palveluntarjoajia ovat esimerkiksi Rdio, jonka etuna on algoritmi, joka pyrkii löytämään uutta musiikkia perustuen kuuntelutottumuksiin, musiikista löytyviin tyyliseikkoihin sekä levyarvosteluihin. Googlen palvelussa voit siirtää jo olemassa olevan mp3-kokoelmasi Googlen kautta kuunneltavaksi kaikilta laitteiltasi, mikä sopii harvinaisuuksien keräilijälle. Applen iTunes on ollut väylä musiikin lataamiselle, mutta yhtiö julkaisi juuri uuden suoratoistopalvelun, jolla se haluaa haastaa Spotifyn.

Vanha kunnon juupituupi

Myös YouTube on suosittu väylä musiikin kuunteluun. Se yhdistää musiikkiin myös kuvamateriaalia – joko artistien virallisten sivujen musiikkivideot tai fanien lempibiisiensä taustalle tekemät kuva- tai videokollaasit. Suosituimmat hittibiisit saavat huikeita katsojalukuja; esimerkkinä Gagnam Style, jonka 2,3 miljardia katsojaa tekevät siitä maailman katsotuimman videon. Levyttävien artistien lisäksi Internet on loistava väylä, jossa aloittelevat bändit ja artistit voivat laittaa musiikkiansa suuremman yleisön kuunneltavaksi käytännössä ilmaiseksi.