Guns N’ Roses

Guns N’ Roses on Los Angelesista kotoisin oleva, vuonna 1985 perustettu, maailmankuulu hard rock -bändi. Yhtyeen musiikissa on piirteitä glam rockista ja heavy metallista. Bändin kokoonpano on vaihdellut vuosien varrella usein, ja alkuperäisestä yhtyeestä onkin jäljellä enää vokalisti Axl Rose. Vaikka bändin taival onkin ollut paikoin karikkoinen, on se myös täynnä menestystä.

Kunnianosoitus Guns N Roses -yhtyeelle

Legendaarinen yhtye on saanut osakseen monta kunnianosoitusta, myös nettipelien maailmassa. Bändin musiikkiin perustuva peli on peräisin miltei yhtä legendaariselta pelivalmistaja NetEntiltä. Guns N Roses -kolikkopeli aloitti ”NetEnt Rocks” -pelien sarjan vuonna 2016. Sarjan muista peleistä vastaavat Jimi Hendrix ja Motörhead. Pelatessasi voit valita taustamusiikiksi Guns N’ Roses -bändin legendaarisimpia kappaleita.

Guns N’ Roses -slotissa on viisi pystyrullaa kolmella vaakarivillä. Voittolinjoja löytyy 20. Pelin symboleja ovat korttipakasta tutut, ruusuilla koristellut kirjain- ja numerosymbolit. Lisäksi siitä löytyy kolme bändin jäsenistä sekä kaksi plektraa, valkoinen ja sininen. Wild-symbolina pyörii bändin logo ja bonussymbolina puolestaan vinyylilevy. Pelissä on mukana runsaasti erikoistoimintoja, ja sitä kannattaakin ehdottomasti kokeilla.

Guns N’ Roses pitää hallussaan useita rockmaailman ennätyksiä

Guns N’ Rosesin esikoisalbumia, joka on julkaistu vuonna 1987 ja nimeltään Appetite for Destruction, voidaan pitää yhtenä 1980-luvun rockmusiikin merkittävimmistä albumeista. Se on maailman menestynein esikoisalbumi, ja sitä on myyty kansainvälisesti 30 miljoonaa kappaletta. Yhtyeen vuosina 1991 – 1993 organisoima maailmankiertue Use Your Illusion Tour on tähän asti kaikkein pisin suuryhtyeen maailmankiertue.

Chinese Democracy -levy vuodelta 2008 on useiden lähteiden mukaan kallein milloinkaan tehty albumi. Levyä työstettiin kaikkiaan 14 vuoden ajan. Sen tekeminen maksoi arviolta 13 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Yhtyeen kaikkien levyjen myyntiluvuista esitetyt arviot liikkuvat 100 – 150 miljoonan myydyn levyn välillä. Vain Yhdysvalloissa Guns N’ Rosesin albumien myynti on reilusti yli 65 miljoonaa.

Hall of Fame

Vuonna 2012 nimitettiin Rock and Roll Hall of Fameen Guns N’ Rosesin vuosien 1985 – 1990 legendaarisimpana pidetty, alkuperäinen kokoonpano. Tuolloin Axl Rosen lisäksi bändissä soitti soolokitaraa Saul “Slash” Hudson, rytmikitaraa Izzy Stradlin, bassoa Duff McKagan ja rumpuja Steven Adler. Kosketinsoittaja Dizzy Reed sekä 1990-luvulla yhtyeessä rumpalina toiminut Matt Sorum kelpuutettiin myös mukaan tähän huomionosoitukseen.