Pelisäveltäjä Ari Pulkkinen

Ari Pulkkinen on vuonna 1982 syntynyt helsinkiläinen, joka tunnetaan videopelisäveltäjänä, muusikkona ja äänisuunnittelijana. Pulkkisen tunnetuin teos on eittämättä Rovion Angry Birds –pelin teemamusiikki. Pelin suosio on ollut jo vuosia niin suurta, että Pulkkisen musiikkia ovat kuunnelleet sekä tietoisesti että tiedostamatta miljoonat ja taas miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Rovion lippulaivapelin lisäksi Ari Pulkkinen on säveltänyt musiikkia esimerkiksi Trine –pelisarjaan, Resoguniin sekä Dead Nationiin. Mies harrastaa muutakin musiikkiin liittyvää: hän on esimerkiksi ollut aktiivisesti mukana erilaisissa musiikkihankkeissa, kuten kehittämässä peli- ja musiikkialalle paremmin sopivia sopimuspohjia ja yhteisiä ansaintamalleja.

Pulkkinen ei koskaan opiskellut musiikkia, säveltämistä tai pelintekoa vaan on niin kutsuttu luontainen lahjakkuus. Hän inspiroitui nuoruutensa peleistä ja pelimusiikeista, kuten Fall Out –pelisarjan säveltäjän Mark Morganin tuotannosta. Tänä päivänä Pulkkinen on pelimusiikkipiireissä tunnettu, mutta toisin on piirien ulkopuolella. Ihmiset ympäri maailmaa mieltävät pelimusiikin yksinkertaiseksi pimputteluksi, joka soi pelien taustalla. Tunnetuin pelimusiikki taitaa olla varsinkin 90-luvulla suosiota niittänyt Super Mario Bros. –peli. Pelimusiikista puhuttaessa monet mieltävätkin pelimusiikin samankaltaiseksi pimputukseksi, kuin ikonisessa Mario-pelissä.

Totuus on kuitenkin toinen, sillä pelimusiikkimarkkinat ovat tänä päivänä erittäin suuret. Sekä Helsingin kaupunginorkesteri että London Philharmonic-orkesteri esittävät täysille saleille pelisäveltäjien teoksia sovitettuina klassiselle orkesterille. Mukana ohjelmistossa on ollut myös Pulkkisen Angry Birds -tuotantoa. Vaikka esimerkiksi elokuvamusiikki on edelleen huomattavasti arvostetumpaa kuin pelimusiikki, aikoo Ari Pulkkinen tehdä osansa, jotta pelimusiikin asema ja arvostus nousisivat.